Dankzij de inspanningen van de Ronde Tafel Scherpenzeel is er een houten ´minischool´ tot stand gekomen’ in blokhutvorm. Gezinshuis Het Valkennestje op het terrein van Intermetzo Maarsbergen kan sinds kort over deze bijzondere blokhut beschikken. Een van de jongens die door gezinshuisouders Hermien en Folkert worden opgevangen, krijgt er vanaf het nieuwe schooljaar individueel onderwijs aangeboden.

Bij de Ronde Tafel draait het om vriendschap, ontwikkeling en service. Er zijn discussieavonden en de leden zetten zich in voor serviceprojecten. Zo kwamen de ‘Tafelaars’ uit Scherpenzeel ook in actie voor jongeren van Intermetzo.
Op het terrein van Intermetzo Maarsbergen wonen kinderen en jongeren van 6 tot 21 jaar die vanwege een complexe hulpvraag tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen.

Tijdens hun verblijf in een woongroep of gezinshuis ondersteunt Intermetzo hen op het gebied van wonen, school en vrije tijd. Ze maken spelenderwijs kennis met alledaagse vaardigheden en krijgen ondersteuning in de omgang met zichzelf en anderen. Tegelijkertijd krijgen de kinderen en jongeren een passende behandeling, noodzakelijke therapieën en nuttige trainingen aangeboden.

In gezinshuis Het Valkennestje wonen twee jongens met problematiek op het autistische vlak. Dankzij Hermien en Folkert groeien ze op in een kleinschalige vervangende gezinssituatie.
Voor een van de jongens is het volgen van speciaal onderwijs niet volledig haalbaar, omdat hij snel overprikkeld raakt. De wens om hem individueel onderwijs te geven dichtbij de thuissituatie, ging dankzij de leden van de Ronde Tafel Scherpenzeel in vervulling. Zij bouwden een prachtige blokhut waar hij zich in alle rust op het gebied van onderwijs en creativiteit verder kan ontwikkelen.

De gezinshuisouders zorgden tijdens de bouwdag voor een overheerlijke lunch. Het bereiken van het hoogste punt van de blokhut, werd gevierd met taart. Gedurende de zomervakantie gaat het gezinshuis de blokhut inrichten en in september vindt de officiële opening plaats.
Gezinshuis Het Valkennestje en Intermetzo bedanken de Ronde Tafel Scherpenzeel voor hun inzet en bijdrage, waardoor deze bijzondere wens in vervulling kon gaan.