Maarsbergen, vrijdag 30 september

Het lustrumfeest begon op een unieke locatie. Vanaf een uur of zes werden de gasten in een weiland achter de Weistaar ontvangen in een prachtige tent (met dank aan tafelaar Erik van Donselaar) die stond te schitteren in de avondzon. Na een gezellig welkom stonden maar liefst 70 (oud) tafelaars en partners met een glimlach in het weiland voor de tent. Het was tijd voor de groepsfoto en start van een veel belovende avond!

De avond werd officieel geopend door Jurriaan Peters (Voorzitter van de Lustrumfeestcommissie) met vervolgens een speech van Ad Veldhuizen, de huidige voorzitter van de Ronde Tafel Scherpenzeel. Na een welkomstwoord vertelde hij over de huidige tafelaars. Zij vormen als 4e generatie met 17 mannen een hechte en enorm actieve tafel.

Na het voorgerecht was het woord aan Erik Lammerts van Bueren. Als mede-oprichter van de tafel 132 vertelde hij, aan de hand van een fotopresentatie, meer over de oprichting en de begin jaren van de tafel Scherpenzeel. Er werd die avond veel gelachen en in het bijzonder toen Michael Dellow aan het woord was. Michael was 40 jaar geleden de voorzitter van Chelmsford en sinds die tijd bevriend met Erik Lammerts van Bueren en andere tafelaars. Hij wist met zijn engelse humor onze buikspieren flink te laten werken.

De Weistaar liet zich op culinair gebied die avond van haar beste kant zien. Zo was het hoofdgerecht (zalm en struisvogelbiefstuk) bereid op 3 big green eggs bbq en dat viel in de smaak, net als de bijpassende wijnen.

Evert Schimmel hield een mooie speech over de tijd van de 2e generatie, maar moest achteraf constateren dat zijn trots, zijn meegenomen deurmat met tafellogo, was ontvreemd. Martijn Rozendaal wist als jongste 40+ op grappige wijze het verschil tussen “oud en jong” aan te geven en zo een brug te bouwen tussen de verschillende generaties.

Na lang tafelen was het tijd voor meer beweging. Hiervoor was er binnen een feestzaal ingericht en zorgde een band en DJ gezellige dansnummers en meezingers. Bovendien werd ondermeer een fotofilm van de avonturen van de huidige tafel in het afgelopen jaar getoond. Om 01:30 werd het laatste nummer gedraaid en stond iedereen met de armen over elkaars schouder in een cirkel.

Kortom: het was een fantastische avond.