De Ronde Tafel Scherpenzeel steunt de Speel-o-theek Scherpenzeel met de aanschaf van nieuw duurzaam speelgoed. Het speelgoed dat met steun van de Ronde Tafel wordt aangeschaft kan tegen een (kleine) vergoeding weer worden uitgeleend. En door de steun van de Ronde Tafel mogen zelfs 12 gezinnen een jaar lang gratis speelgoed lenen als zij daarvoor geen financiƫle middelen hebben.

De speel-o-theek is een soort bibliotheek voor speelgoed. Je kunt hier speelgoed lenen en na 3 weken weer terugbrengen en omruilen voor ander speelgoed. Spelen is leuk en heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren door middel van spelen hoe de wereld in elkaar zit. Ze verwerven noodzakelijke vaardigheden door middel van spelen  met speelgoed. Een speel-o-theek is uitermate geschikt om kinderen te laten experimenteren met speelgoed en kennis op te doen. Speelgoed is duur om te kopen en en daarom is lenen een goed alternatief.

Meer informatie over de speel-o-theek tref je op www.speelvallei.nl. En heb je interesse om gebruik te maken van de speciale kans om zonder vergoeding speelgoed te lenen, loop dan even binnen bij de speel-o-theek in Kulturhus de Breehoek op dinsdag of donderdag avond.