Afgelopen maandag hebben de bewoners van de Heygraeff een Xylofoon cadeau gekregen. Een bijzonder cadeau dat op een hele goede plek terecht komt. De Xylofoon is tot stand gekomen met hulp van de Stichting Ronde Tafel Scherpenzeel.

“Toen Nicole van Duinkerken van de Heygraeff ons benaderde was er als snel draagvlak voor dit goede doel”, aldus de voorzitter van Stichting Ronde Tafel Scherpenzeel. I.v.m. rolstoelen, ligbedden en spasmen van bewoners moest de Xylofoon op maat gemaakt worden. Gelukkig was Dick van der Smissen, eigenaar van de leverancier BORRIS, zo creatief en bereidwillig dit zonder extra kosten te maken. Het eindresultaat is een prachtige Xylofoon dat tijdens de muziekactiviteit werd onthuld in aanwezigheid van de bewoners, medewerkers, vrijwilligers, Dick van der Smissen en leden van de Ronde Tafel. Tijdens een korte speech werd stil gestaan bij het fantastische werk dat medewerkers en vrijwilligers verrichten. Met beperkte middelen en een enorme werkdruk zorgen zij 24 uur per dag met hart en ziel voor deze bijzondere groep bewoners. Prachtig werk, dat een beetje steun heeft gekregen vanuit de Stichting Ronde Tafel Scherpenzeel.

De Ronde Tafel Scherpenzeel heeft een stichting waarmee zij regionale goede doelen steunt. Door jaarlijks op de laatste zaterdagavond van januari een gezellig feest te organiseren wordt geld opgehaald. 11 jaar lang vond dit feest in de Klaveet plaats en inmiddels is oude gezelligheid in een nieuw fris jasje gestoken. Een nog mooier concept dichtbij huis in de Breehoek in Scherpenzeel. Kijk voor meer informatie op www.frissestart2019.nl.